Външният министър на Китай Ван И покани в неделя върховния представител

...
Външният министър на Китай Ван И покани в неделя върховния представител
Коментари Харесай

Пекин пренасрочи посещението на Борел за есента

Външният министър на Китай Ван И предложения в неделя висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел и неговата делегация на посещаване през есента , откакто Пекин, в началото планувано за юли.

Посещението ще даде опция за подготовка преди предстоящата среща на върха ЕС-Китай с " просторен и изчерпателен продан ", сподели Ван в изказване, оповестено от китайското външно министерство, откакто двамата публични лица разговаряха по телефона. Срещата на върха на водачите ще се състои преди края на годината, уточни Ван в изказването.

" Китай и Европейски Съюз би трябвало да проведат повече институционални разговори, да компенсират изчезналите уроци за продан сред Китай и Европейски Съюз през трите години на епидемията и да инжектират нов мощен подтик в всеобхватното стратегическо партньорство сред Китай и Европейски Съюз ", сподели Ван в изказване .

Борел сподели, че чака с неспокойствие " да посети Китай допустимо най-скоро ", съгласно изказването.

Първият посланик на Европейски Съюз трябваше да посети Китай предишния месец, с цел да се срещне с тогавашния външен министър Цин Ган и да разиска въпроси, в това число правата на индивида и войната на Русия в Украйна. Но по-късно същия месец, откакто изчезна седмици наред от общественото пространство, а неговият предходник Ван беше възобновен.

Борел и Ван също разискаха " интернационалните и районни въпроси от общ интерес като Украйна и Нигер ", съгласно изказването.
 Ван И изиска Европейски Съюз да обясни позицията си в връзките с Китай
Ван И изиска Европейски Съюз да обясни позицията си в връзките с Китай

Европейски Съюз не би трябвало да се колебае, камо ли да предизвиква отдалечаването си от Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР